Jaapani pannkoogid

Tofu pannkoogid

Tofu pannkoogid

Koostisosad

  • 150g pehmet tofut
  • 1 munavalge
  • 50g tugevat jahu
  • 1g küpsetuspulbrit
  • Vanilliessents
  • Suhkur

Kuidas valmistada      

1) Vispeldage tofut kausis kuni see muutub pehmeks. Eraldi kausis vahustage munavalged.      

2) Lisage tofule jahu ja küpsetuspulber, siis vispeldage koos suhkruga. Järgmisena lisage vanilliessentsi, segage juurde munavalge.      

3) Valage taigen panni, katke kaanega ja keetke keskmisel kuni madalal kuumusel.

 

Tofu Jaapanist (pehme) 290g,Tofu Jaapanist (kõva) 297g

Hiroshima okonomiyaki

Hiroshima okonomiyaki

Koostisosad

  • 100g okonomiyaki jahu
  • 120ml vett
  • 3 muna
  • 150g kapsast
  • 60g oavõrseid
  • 6 peekoniviilu
  • 2 portsionit eelkeedetud yakisoba nuudleid
  • okonomiyaki kastet
  • kewpie majoneesi
  • 2 rohelist sibulat
  • näputäis anori
  • katsuobushi kuivatatud pelamiidihelbed
  • 1 tl marineeritud ingver

 

Kuidas valmistada     

  1. Alusta rohelise sibula ja kapsa hakkimisega. Proovige kapsas võimalikult peeneks hakkida.
  2. Haara kauss ja segage okonomiyaki jahu veega ja 1 muna, kuni teil on sile taigen ilma tükkideta.
  3. Võta pann või kuum plaat ja lisage taimeõli, ning pange keskmine kuumus. Veenduge, et pann on ühtlaselt kuum enne järgmist sammu, või muidu on okonomiyakiga hiljem häda.
  4. Lisa veidi alla poole taigna pannile, ning moodustage kena ring, pea meeles, et mitte teha ring liiga lai, selleks et säilitada oma kuju. Seejärel lisada pool kapsast ja pooled oavõrsed taigna peale, enne kui lisate 3 kihti peekoni õhukesi viile.
  5. Vala 1 spl taigent segu peale, et kõik püsiks koos ja lase okonomiyaki küpseda umbes 7 kuni 10 minutit, enne spaatliga ümber keeramist.
  6. Samal ajal kui teine pool okonomiyakit küpseb 7 kuni 10 minutit, haara teine pann ja küpseta 1 portsjon Yakisobat vähese taimeõliga ja pakendis oleva kastmega. 
  7. Kui Yakisoba on valmis, tõsta okonomiyaki spaatliga nuudlite peale. Lööge muna kaussi ja eemaldage munakollane enne valamist esimesse panni okonomiyaki küljele.
  8. Asetage okonomiyaki (koos, nuudlid oknomiyaki all) muna peale ja lasta küpseda 1-2 minutit. Kui valmis, astega okonomiyaki taldrikule ja valage ristirästi majoneesi ning okonomiyaki kastmega üle. Viimaseks lihviks puista sibulat, aonori merevetikat, katsuobushit (bonito helbeid) ja marineeritud ingverit peale. Korrake kogu protsessi uuesti teise okonomiyaki jaoks ja ongi valmis

Okonomiyaki pannkook

Okonomiyaki pannkook

Koostisosad

  • 100g okonomiyaki jahu
  • 100ml vesi
  • 1 muna
  • 1/4 kapsast
  • 1 roheline sibul
  • 1 spl majoneesi
  • 1 spl okonomiyaki kastet
  • kuivatatud pelamiidihelbed
  • aonori adru
  • marineeritud ingver
  • tenkasu tempura helbed
  • liha / mereannid

Kuidas valmistada     

  1. Sega 100g okonomiyaki jahu ja 100ml vett kokku ning asetage hetkel see kõrvale.
  2. Haki kapsas ja sibula peeneks ja lisada see taignasse. Lisa valitud täidised.
  3. Lisa muna ja sega koostisained kokku. Vältige ülesegamist.
  4. Kuumuta pannil veidi õli. Vala okonomiyaki segu pannkoogi kujul  panni keskele. Kui kasutada liha, siis küpsetage liha pannkoogist eraldi.
  5. Kui pannkook on üheltpoolt pruuni värvi, lisa küpsend liha peale ja keerake ümber, et saaks lõpuni küpsetada. Vajutage alla pannkook spaatliga, et muuta see ühtlaselt paksus.
  6. Kui mõlemal pool okonomiyaki on kuldpruun,tõstke see taldrikule ja lõika viiludeks nagu pitsa.
  7. Kata koos okonomiyaki kastme ja majoneesiga, puista pelamiidi (bonito) helbed, aonori adru, tenkasu tempura helbed ja portsion marineeritud ingverit. 

Nõuanded ja Info  - Kui sa ei leia Okonomiyaki jahu, kasuta 2 tassi nisujahu, sega 1 1/2 tassi Daši või veega. - Kui esimene pool on küpsemas, proovige praadida mõned Yakisoba nuudlid ja keerake pannkook nende peale kui pannkook küpseb teisel poolel. - Proovi asetada peekonitriipe peale, enne kui keerad ümber külge. - Lõppetapil, proovige lüüa muna katki otse peale,  ning katta kaanega kinni, et kiiresti auruga küpsetada. Serveerida vedela munakollasega.