Muu

Veise sukiyaki donburi

Veise sukiyaki donburi

Koostisosad

  • 300g keedetud Jaapani riisi
  • 250ml sukiyaki kastet
  • 200g loomaliha
  • 1 roheline sibul
  • 1 porgand
  • 150g enoki seent
  • 4 shiitake seent
  • 350g tofu
  • 2 muna
  • nanami togarashi (valikuline)

 

Kuidas valmistada     

Enne liha ja köögiviljade valmistamist,peame me ette valmistama riisi Donburi jaoks. Vaadake meie sushi-riisi retsepti, et teada saada, kuidas valmistada täiuslikku kleepuvat Jaapani riisi.

 

  1. Alusta ettevalmistamist viilutades kõik oma koostisosad väikesteks suupärasteks tükkideks või õhukesteks viiludeks. Kui te ei kasuta eelviilutatud liha, proovige enne viilutamist liha külmutada, siis saate eriti õhukesed viilud.
  2. Kuumutage suur pann ja õlitage kergelt panni põhi( kas siis sueti rasva või taimeõliga), enne kui lisad õhukesed veise- või sealiha viilud ja seejärel hakkake neid õrnalt küpsetama.
  3. Kui liha on peaaegu valmis, lisage pannile sukiyaki kaste. Kui kaste hakkab keema, lisage ülejäänud juurviljad ja üritage hoida erinevaid komponente eraldatult ( näiteks tofu ühelpool ja seened teiselpool panni). Laske nendel komponentidel mõni minut haududa.
  4. Lisage kübeke Nanami togashit (seitsme vürtisegu), et anda oma roale vürtsikust. Kui kõik on valmis, valage küpsetatud Sukiyaki segu värskelt valminud riisi hulka. Lisage üks toores muna eraldi kaussi selleks,et sukiyakit sinna enne söömist sisse kasta.Muidugi võite ka selle muna enne ära keeta, kui te eelistate muna sukiyaki hulka lisada.

 

Nõuanded ja informatsioon: Selleks et saada sea-ja loomaliha hästi õhukesteks viiludeks, külmutage see enne lõikumist ja siis lõigake see kas lihalõikuriga või väga terava noaga. Kaks supilusikat Mirin magusat küpsetussaket, see on suhkruasendaja.

Teriyaki tofu BBQ vardad

Teriyaki tofu BBQ vardad

Koostisosad

  • 1 pakk kõva tofut
  • paprikat, rohelist sibulat, suvikõrvitsat või teisi juurvilju oma maitse järgi.
  • 200ml teriyaki kastet

 

Kuidas valmistada     

  1. Haki köögiviljad ja tofu suupärasteks tükkideks. Ühest pakist peaks olema võimalik saada umbes 16 tofu kuubikut.
  2. Ajage oma köögiviljad ja tofu varda peale.(vaheldumisi köögiviljad ja tofu). Kasta valmis vardad teriyaki kastmega üle, hoolitsedes, et nad ühtlaselt kaetud oleks. Lase seista 20 minutit.
  3. Soojendage oma grill või BBQ keskmise kuumuseni. Asetage vardad peale, keerates neid regulaarselt, et tagada nende ühtlane küpsemine. Küpseta umbes 5-10 minutit , seejärel naudi.

 

Tofu Jaapanist (kõva) 297g,Yamasa "Teriyaki" kaste 300ml

Mabo Tofu

Mabo Tofu

Koostisained

  • 1 pakk tofu Mabo kastet 
  • 1 pakk kõva tofut
  • 2 rohelist sibulat
  • 200g hakkliha
  • La-yu chilli õli (valikuline)

 

Kuidas valmistada     

  1. Lisage hakkliha pannile ja alustage selle valmistamist. Kui hakkliha valmis, eemaldage õli enne kui jätkate.      
  2. Lisage Mabo tofu kaste pannile ja segage hakklihaga. Lõigake tofu plokk väikesteks kuubikuteks ja siis lisatage ettevaatlikult segule. 
  3. Kui kõik on segatud ja tofu on läbi kuumutatud, lisage peeneks hakitud roheline sibul pannile, segage ja seejärel serveerige! Saate lisada La - yu chilli õli ekstra vürtsi jaoks - kas pannil või, kui on serveeritud taldrikul.

 

Tofu Jaapanist (kõva) 297g,Lee Kum Kee tšilli õli, 207ml.

Karaage Jaapani friteeritud kana

Karaage Jaapani friteeritud kana

Koostisosad

  • 300g kanakintsulihad(kondita)
  • 1/4 tass katakuriko tärklisjahu, piisavalt, et katta kana.
  • 3 spl soja kastet
  • 1 spl küpsetussaket
  • 5g värsket ingverit - riivitud
  • 2 nelgiga küüslauku - purustatud
  • seesamiõli
  • küpsetusõli
  • kewpie jaapani majoneesi
  • sidrunikiile

 

Kuidas valmistada     

  1. Lõika kana suutäie suurusteks tükkkideks, jättes natuke nahka / rasva ekstra krõbeduseks.     
  2. Lisa ingver, küüslauk, sojakaste ja küpsetus sake kaussi ja sega need omavahel. Lisa kana, kata hästi ja lase marinaadil mõjuda 30 minutit.     
  3. Nõruta ära liigne vedelik kanalt ja lisa oma katakuriko tärklise jahu. Sega, kuni kana on täielikult kaetud.     
  4. Kuumuta toiduõli pannil umbes 180 ° C / ja katseta temperatuuri visates pannile natuke jahu (kui õli säriseb on temperatuur piisavalt kuum). Prae 3-4 tükki korraga, kuni nad on sügavalt kuldpruunid (u. 3-4 minutit), seejärel eemaldada ja lase  resti peal nõrguda.     
  5. Serveeri koos mõne sidruniviiluga ja pigista peale kewpie Jaapani majoneesi. 

 

Nõuanded ja Info  - Kui sa tahad teha karaaget ilma askeldamiseta, proovige valmis jahu sorti, mis sisaldab kõiki marinaadi koostisosi ühes pakendis. - Kuigi kanarinna puhul saab kasutada seda retsepti, siis reitel on rohkem maitset ja on üldjuhul vähem kuivemad. Kanatiivad on ka suurepärane võimalus. - Karaage maitseb isegi külmalt nii hästi, nii et miks mitte proovida seda suvel piknikul.

Sealiha Tonkatsu

Sealiha Tonkatsu

Koostisosad

  • 40g panko paneerimishelbeid
  • 10g jahu
  • 1 viil sea puusatükk (umbes. 4cm paks)
  • 1 muna
  • 750ml päevalilleõli
  • Tonkatsu kaste

Kuidas valmistada     

  1. Et valmistada liha, tehke väikseid sälke noaga mitmesse kohta, et liha hoiaks oma kuju küpsetamisel. Kasuta lihahaamrit  või oma noa käepidet, ning tao liha mõlemalt poolt. Lõpetuseks maitsesta soola ja pipraga enne liha ülekatmist jahuga.
  2. Purusta muna teise kaussi ja kastke sealiha sinna, enne panko riivsaia sisse kastmist. Proovi ühtlaselt laiali ajada seda, ning vajuta kindlalt liha peale. 
  3. Nüüd võite kuumutada õli keskmisel kuumuseni kuni umbes 170 ° C. Kui sa ei ole kindel, millist õli kasutada, siis päevalille-, rapsi- ja maapähkli õli on hea valik. Võid kasutada woki panni või kastrulit, lihtsalt olla ettevaatlik, et jätta mõned sentimeetrid panni/poti äärest,selleks kui õlitase tõuseb, kui hakkate frittima. Ärge muretsege, kui teil pole termomeetrit. Lihtsalt visake üks Panko tükk pannile, kui see hakkab õlis särisema, siis on teie õli kasutusvalmis. Samuti saab kontrollida, pannes oma söögipulgad õli sisse, kui näed palju mulle siis on piisavalt kuum, et alustada toiduvalmistamist.
  4. Libista õrnalt paneeritud sealihakotlett õli sisse, ning lase tal küpseda mõni minut enne ümberpööramist. Lase teisel poolel küpseda veel paar minutit, kuni kogu Tonkatsu muutub kuldse värvusega. Puhastage paberrätikuga liigne õli.
  5. Samal ajal sega kastme koostisained kausis ja katke Tonkatsu seguga, kui olete lõiganud selle õhukesteks viiludeks. Serveeri 
Pan Ko, paneerimispuru 300g,Bulldog "Tonkatsu" kaste (paks) 500ml

Jaapani sukiyaki Hotpot

Jaapani sukiyaki Hotpot

Koostisosad

  • 250ml sukiyaki kastet
  • 100g shirataki nuudleid
  • 1 pakk tofut
  • 320g Jaapani riisi
  • 300g sukiyaki veise( Õhukesteks ribadeks viilutatud veis )
  • 1 pakk enoki seeni
  • 6 kuivatatud shiitake seeni
  • 1 rohelist sibulat
  • 1/2 hiinakapsast (hakusai)
  • 4 muna

 

Kuidas valmistada     

  1. Alusta ettevalmistamist, lõigates kõik koostisosad väikesteks suupärasteks tükkideks.
  2. Kuumuta suurt panni ja kergelt määrida põhi (kas rasva või tavalise taimeõliga).
  3. Lisa õhukesed ribad veiseliha või sealiha ja alusta nende õrnat praadimist.
  4. Kui liha on peaaegu valmis kõpsetatud, lisa Sukiyaki kaste pannile.
  5. Kui kaste hakkab keema, lisage ülejäänud koostisosad.
  6. Jätke koostisosad panni hauduma, ning küpseta paar minutit.
  7. Kui kõik on valmis, kastke keedetud Sukiyaki värske muna sisse ning saate süüa. Või kui te ei soovi panna toore muna sisse, keeda munad ära.
  8. Tavaliselt süüakse seda koos värskelt keedetud riisiga.  Nõuanded ja Info -Lisaks Köögiviljadele üleval, saab kasutada teisi köögivilju ja seeni nagu shimeji seened, porgand ja porrulauk, need koostisosad on mitmekülgsed, ning toimivad hästi paljude retseptidega -Võite Lisada Udon nuudlid lõpupoole, mis maitseb samuti väga hea.

Tamagoyaki jaapani omlett

Tamagoyaki jaapani omlett

Koostisosad

  • 4 muna
  • sojakastet
  • mirini
  • suhkurt
  • soola
  • küpsetusõli

Kuidas valmistada     

  1. Esmalt, vahustage munad kausis kahvli või söögipulkadega(kui olete ekspert pulkade kasutaja).
  2. Lisa üks supilusikatäis sojakastet, Mirini, suhkrut ja veidi soola segu sisse.
  3. Pane väike kogus toiduõli pannile ja kuumuta see kuni keskmise kuumuseni.
  4. Nüüd on aeg lisada väike kogus munasegu kuumutatud pannile. Kui muna on kergelt küpsenud nii, et ülemine on veel veidi toores, lükake muna panni küljele.
  5. Lisa veidi õli pannile majapidamispaberiga ja lisada veel väike kogus munasegu oma pannile. Jällegi, oodake kuni see küpseb vähe, siis saate hakata seda vaikselt rullima, senikaua kuni teil on tekkinud oma seguga munarull.
  6. Jätka lisades väikeseid koguseid muna, ning samal ajal panni õlitamist kordade vahel. Kui lisate rohkem muna, ning keerate muna rulli. hakkab see üha suuremaks minema ja lihtsam on lisada uusi kihte. Jätkake kihtide lisamisega, kuni olete ära kasutanud oma kogu segu.
  7. Teie tamagoyaki on nüüd valmis, nii et eemaldage pannilt ja laske ära jahtuda enne terava noaga viilutamist.

 

Nõuanded ja Info  • Selle asemel, et kasutada Mirin ja sojakastet, võid kasutada lihtsalt tavalist Jaapani Daši supi puljongit, et saavutada sarnaseid tulemusi. Proovige üks pakike Daši puljongi pulbrit hea maitse saamiseks.  • Pärast küpsetamist võid paigutada tamagoyaki sushimati sisse ja rullige tihedalt, et saada kindel rull. See on hea mõte, eriti kui esimest korda hakata tamagoyakit tegema, ning veenduda, et rull on tihe ja lihtne lõigata.  • Võid proovida lisada erinevaid koostisosi nagu sibulat ja nori merevetikad ekstra maitse jaoks. Lihtsalt veenduge, et tükeldate neid väga peeneks enne kui lisate neid segusse.  • Sa ei pea kasutama spetsiaalset kandilist panni, et teha tamagoyakit, kuid võite leida, et see on palju lihtsam kui kasutades tavalist ümarpanni.