Nuudlid

Mereanni Yakisoba nuudlid

Mereanni Yakisoba nuudlid

Koostisosad

  • 400g kalmaare, kammkarpe, krevette või teisi merande omal valikul.
  • 320g kapsast
  • 1/2 porgandit
  • 1/2 sibulat
  • seesamiõli
  • 4 portsjonit yakisoba nuudleid
  • 1 spl soola
  • 1 spl kana puljongit
  • pipart
  • 2 spl sidruni mahla
  • 1 küüslauk riivitud nelgiga
  • piserdatud aonorit

Kuidas valmistada     

  1. Koori porgand ja sibul, siis tükelda kapsas , porgand , sibul ja mereannid suutäie suurusteks tükkideks. 
  2. Soojenda natuke seesamiõli praepannil , seejärel lisage  köögiviljad ja mereannid. Sega praadides minut või kaks , siis lisa Yakisoba nuudlid koos tassi vee , soola, pipra , sidrunimahla , küüslaugu ja kanapuljongiga.    
  3. Kui kõik on läbi küpsenud ,serveeri koos puistatud aonori-ga .

Konnyaku nuudlisalat veisega sukiyaki kastmes

Konnyaku nuudlisalat veisega sukiyaki kastmes

Koostisosad

  • 1 sibul
  • 1/2 lehtsalat
  • 100g vesikress
  • 200g shirataki nuudlid
  • 250ml sukiyaki kaste
  • 300g sukiyakisse kastetud õhukeselt viilutatud veiseliha
  • näputäis nanami togarashi vürtsi

Kuidas valmistada     

  1. Alusta sibula viilutamist ribadeks ja lõika oma salat 4-5cm tükkideks. Järgmiseks tuleb jämedalt hakkida oma ürt 2-3 lõikudeks.     
  2. Seejärel loputa ja nõruta shirataki nuudlid, siis patsuta kuivaks. Pane pannile vesi keema. Keeda shiratakit vees 2-3 minutit, siis lõika 4cm pikkusteks, kääride abil.      
  3. Preapannile lisada sukiyaki kaste ja sibul, siis keeda keskmisel kuumusel. Kui sibul muutub läbipaistvaks, lisa veiseliha. Kata pann ja kuumuta madalal kuumusel umbes 5 minutit.     
  4. Lisa shirataki pannile ja segage hästi. Siis keeda veel 4-5 minutit, nii et nuudlid imavad enda sisse kõik hea sukiyaki maitse.     
  5. Aseta salat ja ürt panni serva ja lase neil õrnalt närbuda natuke 2-3 minutit. Puista vürtsikat nanami togarashid ja serveeri.

 

Nõuanded ja Info  • Kui te tunnete end natuke ulakalt, miks mitte lisada natuke jaapani majoneesi salati kõrvale.  • Samuti saab suurendada tervislikku valikut spinati, lehtkapsa või muu rohelistest lehtedest salatiga.

Yakisoba praenuudlid sealihaga

Yakisoba praenuudlid sealihaga

Koostisosad

  • 1 portsion yakisoba nuudleid
  • 2 spl yakisoba kastet
  • 1 spl majoneesi
  • 50g sealiha
  • 1/2 sibulat
  • 1/8 valget kapsast
  • 1/4 rohelist paprikat
  • 1 väike porgand
  • aonori
  • marineeritud purustatud ingver
  • kuivatatud Bonito helbed (valikuline)

 

Kuidas valmistada     

  1. Alustage sealiha lõikamist õhukesteks viiludeks . Lõika porgandid ja paprika õhukesteks viiludeks ja haki sibul ja kapsas .     
  2. Sega ja samal ajal praadige sealiha , kuni pruunistunud , siis lisa muud köögiviljad , va kapsas ja keeda pehmeks .      
  3. Lisa kapsas peale teiste köögiviljad valmimist .      
  4. Lisa nuudlid pannile , seejärel segage need kokku, samal ajal lisades Yakisoba kastet .      
  5. Kui see on valmis , puista üle aonori ja hakitud marineeritud ingveriga. Lisamaitse saamiseks lisa kuivatatud Bonito helbeid ja jaapani majoneesi.

 

Praetud shirataki nuudlid seentega

Praetud shirataki nuudlid seentega

Koostisosad

  •  1 pakk shirataki nuudleid
  •  1/2 pakk enoki seeni
  •  1 kobar rohelist sibulat
  •  1 spl taimeõli
  •  1 väike punane tšilli pipar
  •  1 tlk soja kastet
  •  1 tlk riisiäädikat
  •   shichimi tšilli pulbrit (valikuline)

 

Kuidas valmistada     

  1. Keeda shirataki nuudleid paar minutit , et võtta ära selle kibedus . Sega sojakaste , äädikas ja tšillipipar kaussi ja asetage kõrvale. 
  2. Eemalda kõik juured sibulast ja lõigake põhjaotsad enoki seentest . Viilutada sibulad ligikaudu 3 cm viiludeks .      
  3. Kuumuta seesamiõli pannil ja lisa shirataki nuudlid . Seejärel lisage enoki seened pannile ja lubage neil küpseda paar minutit . 
  4. Nüüd lisa rohelist sibulat , sojakastet , riisiveiniäädikat ja punast tšilli pipart pannile ja küpseta veel 5-10 minutit. Serveeri kohe . Kui soovite natuke vürtsikamat varianti, lisada natuke shichimi tšillipiprapulbrit enne serveerimist . 

 

Vürtsikas shirataki nuudlisalat

Vürtsikas shirataki nuudlisalat

Koostisosad

• 1 pakitud shirataki nuudlid
• 50g küpsetatud sink või Itaalia sink
• 1/3 kurk
• 1 väike porgand
• 6 kirsstomatit

kaste
• 4 tlk soja kastet
• 2 spl riisi äädikat (või tavalist äädikat)
• 1/2 spl seesamiõli(või oliiviõli)
• 3/4 spl mirini
• 1/3 tlk karashi pulbrit või wasabi pulbrit
• näputäis surigoma musti seesamiseemneid (valikuline)
• 1/2 tlk gochujang tšillipastat/ SB Jaapani pipart (valikuline)

 

Kuidas valmistada     

  1. Võtke kauss ja segage kõik kastme koostisosad kahvliga. Sa saad muuta karashi sinepi või Gochujangi kogust, et reguleerida vürtsikust.
  2. Seejärel ava shirataki pakend ja nõruta shirataki nuudlid kurnamise teel. Loputage neid puhta veega paar korda enne nende pannile veega keema panemist mõneks minutiks.
  3. Kuni shirataki keeb, koori ja lõika porgand. Eemalda seemned ja lõika kurk ja sink ribadeks, et neid oleks lihtsam segada shiratakiga ja tükelda kirsstomatid sektoriteks.
  4. Kui teie nuudlid on valmis, nõruta need sõelal ja lase neil  paar minutit maha jahtuda. Lõika nuudlid lõikelaual kolmeks võrdseks pikkuseks, et neid oleks lihtsam süüa.
  5. Võtke salatikauss ning segage shirataki ja köögiviljad kokku. Lõpuks katke kastmega ja segage uuesti. Võite serveerida oma shirataki salatit eelroana 2-le või pearoana 1-le.

Nõuanded ja Info  • Asetage Mirin mikrolaineahju või pliidile 10 sekundiks enne kasutamist, rikkalikuma maitsega kastme saamiseks.  • Selleks, et saada 100% taimetoitlase retsept, eemalda sink koostisosadest.