Riisiroad

Hayashi riis

Hayashi riis

Koostisosad

  • 200g õhukeselt viilutatud veiseliha
  • 6 Hayashi riisi kastme kuubikut
  • 1 spl worcestershire kastet (valikuline)
  • 450ml vett
  • 1 sibul
  • 1 porgand
  • 100g värsket aasia seent
  • 2 spl seesami õli
  • 800g keedetud Jaapani riisi

Kuidas valmistada     

  1. Kui te soovite valmistada seda vapustavat rooga, siis vajate kohevat Jaapani riisi,nii et teeme selle asja esimesena ära, et saaks edasi minna. Parima tulemuse saamiseks vaadake kindlasti meie  riisi valmistamise retsepti.
  2. Samal ajal ,kui teie riis küpseb, lõigake liha ja köögiviljad väikesteks tükkideks. Haarake paksu põhjaga pann ja praadige köögiviljad ühe supiusikatäie seesami õli sees, kuni köögiviljad on veidi hautatud, lisa veiseliha, küpsetage kuni veis on pruunistunud.
  3. Kui veiseliha on küpsenud, lisage vett ja laske keema enne kui segu hautamist, u. 15 minutit madalal - keskmisel kuumusel kuni köögiviljad on pehmenenud.
  4. Kui keedetud, keerake kuumus maha ja lisage Hayashi kastme kuubikud. Segage hästi, kuni kuubikud on täielikult lahustunud.      
  5. Lõpuks keerake kuumus tagasi madala peale ja laske keeta umbes 10 minutit. Keerake kuumus maha ja lisage Worcestershire kastet, et lisada maitset. Serveerige ühe portsjoni keedetud riisiga.

 

Nõuanded ja Info – Te saate säilitada oma Hayashi riisi rooga külmkapis veel kaks päeva, proovige seda maitsvat kastet teiste söökidega sobitada, nagu Jaapani Omu-riis.

- Shiitake, enoki, maitake ja shimeji seeni kasutatakse paljudes Jaapani toitudes, kus nad lisavad tekstuuri ja õrna idamaise maitse.  Kui teile meeldib toitu vürtsikalt süüa, puisake natuke seitsme vürtsisegu liha küpsetamise ajal.

 

Jaapani kanakarri

Jaapani kanakarri

Koostisosad

  • 4 kuubikut Jaapani karrit
  • 80g panko paneerimishelbeid
  • 400g keedetud Jaapani riisi.
  • bull-dog tonkatsu kastet
  • fukujinzuke marineeritud redist
  • 4 spl jahu
  • 4 kana rinda
  • 1 muna
  • 1 suur sibul
  • 1 suur kartul
  • 1 porgand
  • juurvilja õli, praadimiseks.

 

Kuidas valmistada:

  1. Haki sibul, kartul ja porgand väikesteks tükkideks, enne kui paned need poolenisti veega täidetud potti.
  2. Pane  vesi keema ja keeda 20 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Nüüd on hea aeg alustada oma riisi valmistamisega.
  3. Lisa köögiviljadega täidetud potti 4-5 karri kuubikut ja lase keeda 10 minutit. Sega kuni karrikaste on paks ja kreemine. Samal ajal kui karri tõmbab, maitsesta oma kanarinna tükid soola ja pipraga enne nende katmist jahu, toore munaga ja viimaseks panko riivsaiaga
  4. Soojendage õli eraldi pannil ja seejärel asetage kotletid ettevaatlikult õli sisse ja küpseta neid paar minutit mõlemalt poolt, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Viiluta küpsetatud kana Katsu ribadeks ning aseta see riisi peale enne karri kastme lisamist.
  5. Kaunistage fukujinzuke marineeritud redisega jaTonkatsu kastmega ning nautige.

Nõuanded ja Info  - Teil on võimalik leida erinevaid Jaapani karrisid erinevate vürtsikuse astmetega. - Kui teie seas on taimetoitlasi, miks mitte asendada kana praetud tofu vastu?

Ochazuke roheline tee ja riis

Ochazuke roheline tee ja riis

Koostisosad

  • Ochazuke
  • 100g keedetud riisi
  • 150ml keedetud vett

 

Kuidas valmistada

  1. Esimene asi mida sa pead tegema, on haarata omale sobiv kauss ochazuke jaoks. Iga väiksem kauss sobib ilusti, aga traditsiooniline Jaapani misokauss on täpselt õige suurusega.
  2. Valmistage ette riis täpsete juhiste järgi või uurige meie jaapani riisi valmistamise õpetust. Kui te kasutate allesjäänud riisi, siis pange see 1-2 minutiks mikrolaineahju, et kindel olla, et see läks soojaks.
  3. Nüüd kui teil on see riis kausis, tühjendage ühe ochazuke koti sisu riisi peale.
  4. Nüüd täitke oma kauss 150ml kuuma veega ja veenduge et kõik need maitsed seguneksid seal vees. Ochazuke on nüüd valmis, nautige maitset.

Soovitused ja informatsioon: Te võita ochazukele juurde ka lisandeid panna. Tavalised asjad mida lisada on tsukemono(jaapani hapukurgid), või proovige lisada üks umeboshi marineeritud ploom ,mis annab tugeva maitselöögi.Kui te ei ole hapukurkide fänn, proovige lisada wasabit. Kui teile ka wasabi ei maitse, siis lisage purustatud nori

 

Omu-riis omlett

Omu-riis omlett

Koostisosad

  • riis
  • 2-3 muna
  • kana
  • roheline paprika
  • shiitake seen
  • sibul
  • ketšup

 

Kuidas valmistada     

  1. Selle retsepti jaoks tuleb esimese asjana ette valmistada riis, te võite järgida meie jaapani riisi valmistamise retsepti. Pidage meeles, et me ei vaja siin sushiriisi vaid tavalist riisi. Kui teie riis keeb, siis samal ajal saate valmistada oma ülejäänud omu-riisi koostisosi.
  2. Viilutage kana ja juurviljad väikesteks tükkideks. Alustage kana küpsetamisega väikses koguses õlis. Kui kana on valmis, siis lisage juurviljad ja hautage neid, kuni need on pehmeks läind.
  3. Kui juurviljad on valmis, lisage keedetud riis pannile ja segage omavahel läbi, lisades maitseks soola ja pipart.
  4. Segage neid koostisosi pannil mõni minut, seejärel lülitage pliit välja, lisage pannile tomatiketsupit ning segage riisi ja juurviljadega läbi.
  5. Asetage oma riis hetkel kõrvale ja kuumutage veel üks pann oma omleti jaoks. Lööge 2-3 muna kaussi ja alustage õhulise omleti küpsetamist.
  6. Kui omlett on peaaegu valmis, valage riis selle peale ja voltige üks omleti pool kinni.
  7. Serveerige koos rohke tomatiketsupiga,mis annab sellele roale palju maitset, perfekte kiireks lõunaks.

Soovitused ja info: Omu-riisi saab teha ükskõik missuguse lisandiga, mis teile meeldib. Traditsiooniliselt tehakse kanamaitselist praetud riisi. Aga te saate ka valmistada sealiha või krevettidega riisi, või siis üldse ilma lihata(taimetoitlase jaoks). Teine variant sellest retseptist on omusoba. See versioon kasutab täidiseks praetud yakisoba nuudleid riisi asemel. Hea vihje kuidas teha omu-riisi jaoks riisi, on kasutada ükskõik mis kasutatud riisi, mis on teil külmkapis olnud. Sellist tüüpi riis on vähem kleepuv, kui värskelt keedetud riis, mis teeb selle sobivaks praadimiseks ja see imab paremini maitseid. Kui te teete omu-riisi kellelegi teisele, on traditsiooniline kaunistada see pealtpoolt ketsupiga, kirjutades või joonistades sinna midagi toredat.