Supid

Miso supp

Miso supp

Koostisosad

  • 2 spl miso pastat
  • 1 kotike bonito dashi puljongit
  • 1/2 pakki kõva tofut
  • 1 spl wakame mererohtu
  • 1 roheline sibulat

 

Kuidas valmistada     

  1. Alustage koostisosade ettevalmistamisega. Leotage kuivatatud wakamet kausis, tükeldage tofu plokk väikesteks 1cm kuubikuteks ja roheline sibul.      
  2. Keetke kastmepannis valmis umbes 1 l vett segatud dashi puljongiga.      
  3. Vahepeal valage väike kogus vett väiksemasse potti ja segage 2 spl miso pastat (see on pontsaka supi vältimiseks).     
  4. Eemalda leotatud wakame veest, lisage wakame merevetikad ja tofu otse puljongi.      
  5. Lisage lahustunud miso pasta puljongi ja segage, keerake kuumus maha

 

NIPP: Ärge keetke, see säilitab miso maitset.      

Serveerige väikestes kaussides ja lisage hakitud sibul. 

Nõuanded ja Info  - Lisage grillitud kala, mochi, merikarbid, praetud tofu, shiitake seened, nameko seened, hakitud daikon redis, valmis miso supi lisandid ja muud koostisaineid.

Karri udon

Karri udon

Koostisosad

  • 2-3 kuubikut Jaapani karri puljongit
  • 1/2 sibulat
  • 1/2 kartulit
  • 1/2 porgandit
  • 2 pakki eelkeedetud udon nuudleid
  • 4 spl tsuyu supi puljongit
  • 640-760ml vett
  • 1 roheline sibul
  • shichimi togarashi (valikuline)

Kuidas valmistada     

  1. Selleks, et teha  Karri Udonit, hakkige sibul , kartul ja porgand väikesteks tükkideks, enne kui lisate need pannile koos 120ml veega karri puljongi kuubiku kohta
  2. Pane vesi keema ja siis keeda 20 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.     
  3. Lisa 2-3 kuubikut karri puljong (sõltuvalt vee kogusest ) potti ja lase keeda 10 minutit . Jätka segamist, kuni karrikastmes on paks ja ühtlanee.      
  4. Lisa 4 spl tsuyu supi puljongit 400ml veele ja keeda eraldi pannil nuudlisupi tegemiseks.      
  5. Keeda Udon nuudleid kuumas vees paar minutit ja enne tühjendamist ka kurna hoolikalt .      
  6. Pange keedetud Udon nuudlid kaussi , lisage nuudlisupp ja siis oma karrikaste kõige peale . Lõpuks kaunistage viilutatud rohelise sibulaga ja serveeri kohe .

Nõuanded ja Info  - Selleks, et lisada vürtsi oma Karri Udon nuudlitele, lisa näputäis Shichimi Togarashi vürtsi.

Udon nuudlisupp wakame mererohuga

Udon nuudlisupp wakame mererohuga

 

Koostisosad

  • 1 portsion udon nuudleid
  • 3g dashi pulbrit
  • hon-tsuyu puljongit
  • kuivatatud wakame merevetikaid
  • kamaboko kalakook (valikuline)
  • shichimi tšilli pulber
  • rohelist sibulat
  • pelamiidi (bonito) helbeid

Kuidas valmistada     

  1. Vala külma veega üle kuivatatud wakame merevetikad ja leota 10 minutit.     
  2. Pane 300ml vett keema, siis lisa Dashi pulber . Järgmiseks lisada hon - tsuyu ja hoolikalt kohandada vastavalt maitsele . Üldiselt tahetakse suhet 1 tass hon - tsuyut 2 tassi vee kohta , sõltuvalt kontsentratsioonist ja brändist .    
  3. Kui puljong on läinud keema , lisa eelküpsetatud Udon nuudlid ja keeda 10 minutit.    
  4. Teie nuudlid peaks nüüd olema valmis söömiseks , et asetada need kaussi vähese supiga. Kaunistage vedelikuta wakame merevetikatega, viilu kamaboko kala koogiga, rohelise sibulaga ja puista pelamiidi helbeid ja shichimi tšillipiprapulber, kui oled seiklushimuline .