Sushi retseptid

Sushiriisi valmistamine

Sushiriisi valmistamine

Riisi kogus: 300g

Kuidas valmistada:    

Peske riis: Mõõdke soovitud kogus ja pange see sügavasse kastmepanni või kaussi. Lisage pannile/kaussi  rohkelt vett, siis segage riisi õrnalt käega. Siis kui vesi muutub tärklisega häguseks,  valage see ära, hoides käega riisi pannil/ kausis. Korrake seda kuni 3-5 korda või kuni vesi muutub selgeks. Pärast pesemist leotage riisi vähemalt 30 minutit.     

Keetke riis: Lisage riis ja 360ml vett oma kastmepanni ja pange pliit maksimaalsele kuumusele, kuni vesi keeb. Seejärel keerake kuumus miinimumile ja laske riisil keeda umbes 15-20 minutit. (Veenduge, et kaas on pidevalt peal).      

Aurutage riis: Kui on hautatud, eemaldage pann pliidilt ja jätke riis veel 10-15 minutiks auruma, et saavutada autentne Jaapani kleepuvus.      

Serveerige ja nautige: Kui riis on valmis aurutatud, segage hästi shamoji või Jaapani riisilusikaga. Serveerige kaussidesse. Seejärel saate valida toppinguid nagu furikake, Jaapani marineeritud köögiviljad(tsukemono) või kastmeid ekstra maitse jaoks.

SUSHIRIIS

Nüüd muuda see sushiriisiks.      

Nõuded:  Sushi äädikas 80ml     Puidust sushikauss (valikuline)      

Et valmistada sushi riisi, keedetud riis tuleb segada sushi äädikaga, mis on Jaapani riisi äädikas segatud soola ja suhkruga. Segage 80ml sushi äädikat (või umbes 12% kogu keedetud riisi kaalust). Et saavutada parim maitse, tuleb äädikas lisada riisile kui see on veel soe. Segades riisi äädikaga võite kasutada lehvikut selle jahutamiseks ja niiskuse eemaldamiseks. Teie sushi riis on nüüd valmis  igat liiki maitsva sushi jaoks. Parimate tulemuste saavutamiseks kasutage segamisel ja jahutamisel puust sushi kaussi (sushi oke).

Nõuanded ja Info – Võite katsetada erinevate sushi äädika kogustega leidmaks endale sobivaim maitse.

Inari sushi

Inari sushi

Koostisosad

  • 10 inari praetud tofu taskut
  • sushiriis
  • seesami seemned

Soovitatud lisandid

  • küpsetatud porgandid
  • rohelised oad
  • lõhe mari (ikura)
  • kurgiviilud
  • omletiribad

Kuidas valmistada     

Valmistage riis vastavalt oma eelistatud meetodile. Võite vaadata ka meie sushiriisi retsepti. Voltige inari tasku ääred sissepoole nii, et ülaosa jääb avatuks. Lükake sushi riis õrnalt taskutesse. Olge ettevaatlik, et mitte liialdada.     

 Kaunistage riis vastavalt oma valikule nagu omleti ribad, viilutatud kurk, rohelised oad ja lõhemari. Serveerige ja nautige. 

Nõuanded ja Info 

-Hoidke käed riisi käitlemisel märjana, et see kätele ei kleepuks. 

-Me soovitame kasutada toidulõikajaid, et lõigata teie lisandid pilkupüüdvateks kujunditeks.